Κατασκευή Ιστοσελίδων

Στατικές και Δυναμικές Ιστοσελίδες, Ηλεκτρονικά Καταστήματα

Αυξάνουμε το ειδικό βάρος σας
στο διαδίκτυο, ποιοτικά και
καινοτότομα

Φιλοξενία Ιστοσελίδων

Web Hosting, Dedicated Dervers, Reseller Packages

Φιλοξενούμε τα δεδομένα σας
με ασφάλεια, ταχύτητα
και συνέπεια

Web Marketing

SEO, Google Adwords, Social Network Marketing, email Marketing

Εντοπίζουμε το κοινό σας
και το οδηγούμε σε εσάς

Graphic Design

Λογότυπο, Κάρτα, Εταιρική Ταυτότητα, Έντυπο

Απεικονίζουμε τη φιλοσοφία
της εταιρίας σας

Κατασκευή Ιστοσελίδων
Φιλοξενία Ιστοσελίδων
Web Marketing
Graphic Design

Πώς να οργανώσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας αποδοτικά;

Η περιήγηση ή πλοήγηση σε μια ιστοσελίδα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη του κατά τη διαδικασία κατασκευής μιας ιστοσελίδας, καθώς καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο που θα παραμείνει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας σας σε αυτή.

Έρευνες έχουν δείξει πως αν μέσα σε 30 δεύτερα ένας επισκέπτης δε βρει αυτό που αναζητεί, αποχωρεί από την ιστοσελίδα και πηγαίνει στην επόμενη, δηλαδή, σε αυτή του ανταγωνιστή σας! Για να γίνει αυτό περισσότερο αντιληπτό, κάντε την ακόλουθη ερώτηση στον εαυτό σας: «Τι κάνετε ως επισκέπτης μιας ιστοσελίδας όταν αυτή φορτώσει στον υπολογιστή σας;». Πιθανότατα διαβάζετε το περιεχόμενο της σελίδας που βρίσκεστε και ακολούθως προσπαθείτε να εντοπίσετε μια επόμενη σελίδα που σας ενδιαφέρει. Αν αυτό δε γίνεται εύκολα και γρήγορα, τότε γρήγορα  θα αποχωρήσετε από την ιστοσελίδα.

Συνεπώς, ο βασικός σκοπός μιας ιστοσελίδας δεν είναι μόνο να εντυπωσιάσει με γραφικά animations έναν επισκέπτη της, αλλά να τον βοηθήσει να βρει εύκολα και γρήγορα την πληροφορία που αναζητεί, ώστε να παραμείνει σε αυτή και να επιστρέψει σύντομα.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής δομής πλοήγησης είναι οι εξής:

Οργανωμένοι σύνδεσμοι (Links)

Βεβαιωθείτε πως οι σύνδεσμοί της ιστοσελίδας σας διατηρούν μια ξεκάθαρη δομή και είναι οργανωμένοι αντίστοιχα ως προς το περιεχόμενο.  Έτσι, ο επισκέπτης της ιστοσελίδας σας θα μπορέσει να βρει άνετα και γρήγορα την πληροφορία που ψάχνει.

Σημείωση: Επιπρόσθετες πληροφορίες που αφορούν ένα αντικείμενο στην ιστοσελίδα σας, καλό είναι να συνδέονται με την πρωτεύουσα πληροφορία μέσω εσωτερικών συνδέσμων (related links).

Ονομασίες συνδέσμων

Χρησιμοποιήστε ξεκάθαρες ονομασίες στους συνδέσμους της ιστοσελίδας σας που αναδεικνύουν το περιεχόμενο της σελίδας στην οποία αντιστοιχούν. Επίσης, χρησιμοποιήστε κοινά αποδεκτές ονομασίες για συνήθεις συνδέσμους, όπως, Αρχική, Προφίλ, Επικοινωνία, Υπηρεσίες, Προϊόντα κ.ο.κ. Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας είναι εξοικειωμένοι με τις ονομασίες αυτές και υποσυνείδητα προσπαθούν να τις εντοπίσουν με τις συγκεκριμένες ονομασίες.

Ξεκάθαρη τοποθέτηση

Εφόσον καταλήξετε στις ονομασίες των βασικών συνδέσμων της ιστοσελίδας σας, θα πρέπει να βρείτε τη σωστή θέση στην οποία θα τοποθετηθούν, ώστε να είναι εύκολα αντιληπτοί από τους επισκέπτες. Η συνήθης θέση του μενού πλοήγησης είναι πάνω και αριστερά, καθώς είναι το πρώτο σημείο που κοιτάει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας.

Επίσης οι βασικοί σύνδεσμοί σας θα πρέπει να είναι σε σταθερό σημείο, σε κάθε σελίδα, ώστε να μη μπερδεύεται ο επισκέπτης ψάχνοντάς τους αριστερά και δεξιά.

Ξεκάθαρο νόημα

Οι βασικοί σύνδεσμοι στο μενού πλοήγησης της ιστοσελίδας σας επειδή δεν έχουν την πολυτέλεια του χώρου, πρέπει να είναι μικροί σε μέγεθος και να περνούν άμεσα και ξεκάθαρα το νόημά τους. Είναι σημαντικό ο επισκέπτης να αντιλαμβάνεται αμέσως τι πληροφορία ακολουθεί μετά από ένα σύνδεσμο του μενού.

Πίσω
Προσφορά
Με κάθε κατασκευή ιστοσελίδας προσφέρεται δωρεάν καταχώρηση domain name, τεχνική υποστήριξη και φιλοξενία για ένα έτος.
Test Αξιολόγησης Ιστοσελίδας
Γνωρίστε εύκολα και χωρίς χρέωση τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της ιστοσελίδας σας.
Περισσότερα
  • Web Tips
  • Νέα
  • FAQs
7 Βήματα για την μετατροπή της ιστοσελίδα σας σε εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης. Διανύοντας μια από τις δυσκολότερες περιόδους των τελευταίων ετών, στόχος όλων των επιχειρήσεων είναι η ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων και μηχανισμών οι οποίοι θα συνδράμουν στην αύξηση των πωλήσεων. Περισσότερα... Πώς να οργανώσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας αποδοτικά; Η δομή πλοήγησης καθορίζει τον χρόνο που θα παραμείνει ο επισκέπτης μιας ιστοσελίδας σε αυτή. Στο άρθρο αυτό περιγράφονται τρόποι για να οργανώσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας αποδοτικά. Περισσότερα...
We are hiring! Full Stack Web Developer Ζητείται προγραμματιστής πλήρους απασχόλησης (web developer) με δυναμική προσωπικότητα, ευρύ τρόπο σκέψης και ομαδικό πνεύμα, όπως επίσης και ενδιαφέρον για συνεχή ανάπτυξη ώστε να εργαστεί σε έργα διαδικτύου. Περισσότερα... Αναβάθμιση Συστήματος Διαχείρισης (CMS) Σε νέα αναβάθμιση του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου των πελατών της προχώρησε η Web Experts. Η νέα έκδοση 4.4.01 υποστηρίζει νέο ανανεωμένο περιβάλλον διαχείρισης, το οποίο χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες ανάπτυξης, γίνεται ακόμη περισσότερο φιλικό προς τον διαχειριστή. Περισσότερα... Google Chrome for Android Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι δεν υποστηρίζει την τεχνολογία Adobe Flash και επίσημα... Περισσότερα... Αναβάθμιση Συστήματος Διαχείρισης (CMS) Η νέα έκδοση υποστηρίζει νέο ανανεωμένο περιβάλλον διαχείρισης, το οποίο είναι περισσότερο φιλικό προς τον διαχειριστή. Περισσότερα...
Πώς μπορώ να κάνω backup το email μου; Υπάρχουν δυο τρόποι για να κάνετε τακτικά το email σας backup: είτε αντιγράφοντας ένα σύνολο αρχείων του υπολογιστή σας σε κάποιο μέσω αποθήκευσης είτε αυτοματοποιημένα μέσω κάποιου backup προγράμματος. Περισσότερα... Ρυθμίσεις Microsoft Outlook 2007 για την αλληλογραφία Οι ρυθμίσεις που πρέπει να ακολουθήσετε για την ρύθμιση της αλληλογραφίας στο Microsoft Outlook 2007 είναι... Περισσότερα...
[+] back to top